Kapcsolat

Matievics Családi Borászat és Vendégház

7121 Szálka, Hrsz 07/10

Tel: +36 20 44 99 652

E-mail: matievics@szalkabor.hu

www.facebook.com/matievicsbor

Szavazás

Melyik bort szereted a legjobban?

Szavazok

Megosztás

Facebook

Történetünk

Igazából véletlen történt az egész. Nem terveztünk borral foglalkozni. Nem tudunk sok generációs hagyományokkal büszkélkedő pincét, szőlőt felmutatni, őseink nem voltak híres borászok – bár a még most is működő majd’ 100 éves présünket néhány évtizeddel ezelőtt még a családi szüreten használták nagyszüleink. Pár évvel ezelőtt annyit jelentett nekünk a bor, mint a legtöbb barátunknak. Szerettük vásárolni, kóstolni, inni, okosakat mondani róla - soha igazán bele nem gondolva, hogy mit is jelenthet a "bor" a hangulatos - és persze nagyon komoly hozzáértést felmutatni vágyó - iszogatáson túl.

Bár a szőlő művelése vagy a borkészítés egyáltalán nem tartozott a terveink közé, a természet, a városi élet mindennapjaitól való elszakadás egyre fontosabbá vált számunkra. 2009-ben lovagláshoz és lótartáshoz megfelelő területet kerestünk - először Budapest környékén, majd egyre távolabb. Barátainkon keresztül találtunk Szálkára - erre a lovas és minden egyéb szempontból idilli, gyönyörű falura - és innen már nem sok hiányzott, hogy beteljesüljön az álom - vagy annak első lépése -, és rátaláljunk egy olyan helyre, amit kerestünk. Ami történetesen egy szőlő. És ha már szőlő, akkor miért ne vágjunk bele a borászkodásba?

Az álmunk nem teljesedhetett volna be, ha nem ismerjük meg azokat az embereket Szálkán és környékén, akik a kezdetektől fogva segítettek megtenni az első lépéseket, és akik azóta nagyon sokat jelentenek nekünk.

Fogadjátok szeretettel első borainkat, nagyon sok szívvel készültek.